اعزام ۴۵۰ نیروی خدمات شهری و اجرای برنامه‌های فرهنگی از مشهد به نجف + ویدئو بهره‌برداری موقت از ایستگاه دائمی استقبال از زائران در محور نیشابور-مشهد | ظرفیت همزمان میزبانی از دو هزار زائر پیاده در دهه پایانی صفر دو برابر شدن سهم منابع آلاینده داخلی | هشدار برای تنفس در مشهد شهردار مشهدمقدس خبر داد: نصب ۱۵۷ قطعه بتنی (سگمنت) تقاطع غیرهمسطح شهید فهمیده شمارش معکوس برای تکمیل پروژه بزرگ تقاطع غیرهم‌سطح انقلاب| روایت شهرآرانیوز از آخرین وضعیت پیشرفت کلان‌پروژه‌های شهر مجید طهوریان عسکری: مدیریت شهری تحول بزرگ در بولوار شاهنامه ایجاد کرد کمبود ۷۰۰۰ جای‌پارک در سطح شهر مشهد چرا هیچ خبری از پرداخت معوقات حقوق فروردین بازنشستگان تأمین‌اجتماعی نیست؟ معاون فرهنگی شهردار مشهد: تجمع کادر درمانی مشهد، فریادی علیه سکوت جهانی درقبال نسل‌کشی مردم غزه است اعتراض جامعه پزشکی مشهد به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه + فیلم مشهد، یکی از سبزترین شهر‌های کشور از نگاه مردم و مسئولان ورود نماینده ویژه رئیس‌جمهور در توسعه دریامحور و مکران، به مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۴) بودجه عمرانی مشهد ۳۰درصد افزایش یافت | فرماندار مشهد: اعتبارات خوبی برای پروژه‌های تأمین آب شرب مشهد اختصاص یافته است آغاز فعالیت ناوگان اتوبوسرانی مشهد از ساعت ۶ صبح فردا (چهارشنبه یک مرداد ۱۴۰۴) آبفای تهران برای توزیع آب شرب در زمان قطعی، آب بسته‌بندی توزیع می‌کند (تکذیب شد) تاریخچه‌ای از کوچه دانشگاه ۷ مشهد | ۱۰۰ سال باغ سنگی سرویس‌دهی مترو مشهد فردا (یکم مرداد ۱۴۰۴) از ساعت ۶ صبح آغاز می‌شود شهروند خبرنگار | گلایه برخی شهروندان مشهدی از عنوان «علی الحساب» در قبض برق + پاسخ معاون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد خبر داد: عزم جدی برای تحقق هدف ۵ میلیون مترمربع آسفالت در سال ۱۴۰۴ معاون مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد: نیازمند جراحی اساسی در منابع و مصارف مدیریت شهری هستیم آیا ادارات مشهد و خراسان رضوی، فردا (چهارشنبه، اول مرداد ۱۴۰۴) تعطیل است؟
سرخط خبرها

غلبه نگاه‌ درآمدی بخش زیادی از بافت تاریخی مشهد را از بین برده است | سرمایه‌گذاران هم رغبتی به ورود به این حوزه ندارند

  • کد خبر: ۲۰۳۳۷۲
  • ۱۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۸
غلبه نگاه‌ درآمدی بخش زیادی از بافت تاریخی مشهد را از بین برده است | سرمایه‌گذاران هم رغبتی به ورود به این حوزه ندارند
مدیرعامل سازمان بازآفرینی فضا‌های شهری شهرداری مشهد گفت: متأسفانه رشد فیزیکی مشهد و از همه مهم‌تر غالب‌شدن نگاه‌های درآمدی و اقتصادی در نوسازی شهر، باعث شد تا بخش زیادی از بافت و بنا‌های واجد ارزش تاریخی مشهد از بین برود.

به گزارش شهرآرانیوز از سال ۱۳۹۶ که سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد کار خود را شروع کرد، احیای بافت تاریخی شهر به عنوان یکی از وظایف این سازمان تعریف شد؛ بافتی که بخش زیادی از آن در طرح‌های توسعه شهر از بین رفته و فقط ۳۳۸هکتار از آن باقی مانده بود.

اعطای مشوق‌های مختلف به مالکان بنا‌های تاریخی برای بازسازی و احیا، جداره‌سازی و احیای نمای کوچه تاریخی آیت‌ا... خامنه‌ای، بازسازی و احیای خانه تاریخی نوریان و چندین بنای تاریخی دیگر، اجرای پروژه‌های مختلف برای حفظ و احیای معابر قدیمی و تاریخی مشهد و... مهم‌ترین گام‌هایی است که سازمان بازآفرینی برای احیای بافت هویتی مشهد تاکنون برداشته است و حالا در تازه‌ترین اقدام با ایده سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد، قرار است تا کارگروه مشترکی میان این سازمان و اداره کل میراث فرهنگی استان برای حفظ بافت تاریخی مشهد تشکیل شود.

مدیرعامل سازمان بازآفرینی فضا‌های شهری شهرداری مشهد در حاشیه جلسه هماهنگی و نشست مشترک با مدیران اداره کل میراث فرهنگی استان در گفتگو با روزنامه شهرآرا و با بیان اینکه بافت تاریخی مشهد، ارزش تاریخی بسیار زیادی دارد و تفاوت عمده آن با بافت‌های موجود در کشور، وجود روح معنوی حاکم بر آن به دلیل وجود مضجع نورانی امام رضا (ع) است افزود: بررسی‌های تخصصی نشان می‌دهد طی سده‌های مختلف، ساختار و شالوده اصلی بافت تاریخی مشهد بر محور خدمت به زائران امام مهربانی‌ها استوار بوده و بنا‌های کاربردی گسترده احداث شده در این بافت قدیمی، در طول تاریخ به خوبی این نقش محوری خود را ایفا می‌کردند؛ اما متأسفانه رشد فیزیکی مشهد و از همه مهم‌تر غالب‌شدن نگاه‌های درآمدی و اقتصادی در نوسازی شهر، باعث شد تا بخش زیادی از بافت و بنا‌های واجد ارزش تاریخی مشهد از بین برود. اکنون بسیاری از مالکان این بنا‌ها به دلیل نبود صرفه اقتصادی، تمایلی به حفظ و مرمت این بنا‌ها و خانه‌های ارزشمند ندارند.

نگرانی از نابودی میراث تاریخی شهر

محمود عبدا.. زاده با ابراز نگرانی از نابودی کامل بافت تاریخی مشهد در آینده‌ای نه چندان دور تصریح کرد: در صورت تداوم این وضعیت، متأسفانه در آینده‌ای نه چندان دور اثری از تاریخ مشهد باقی نمی‌ماند و این خانه‌ها و بافت‌های ارزشمند و دارای هویت، جای خود را به برج‌ها و ساختمان‌های جدید خواهند داد.

وی تنها راه نجات هویت تاریخی شهر را همکاری و همراهی همه‌جانبه دستگاه‌های متولی دانست و توضیح داد: پس از بررسی‌ها و تبادل‌نظر به این نتیجه رسیدیم تا کارگروه مشترکی میان اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان و سازمان عمران و بازآفرینی فضا‌های شهری شهرداری مشهد برای رسیدگی به مسائل بافت تاریخی و حفظ این هویت ارزشمند تشکیل شود و در تلاش هستیم تا با این اقدام، گامی مؤثر برای حفظ و احیای این بافت برداریم.

عبدا... زاده ادامه داد: علاوه بر این کارگروه مشترک قرار است تا همکاری‌های دوجانبه دیگری در زمینه ایجاد مشوق‌های مؤثر و حمایت از مالکان و آموزش نیرو‌های متخصص در زمینه مرمت بافت‌های تاریخی شکل بگیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->